Hanna Wigh från Falköping tog säte i riksdagen efter Sverigedemokraternas framgångar i höstas. Sedan 7 oktober har hon varit ledamot av socialutskottet, men har sedan i fredags lämnat utskottet.

Det var vikarierande partiledare Mattias Karlsson som lämnade det ovanliga beskedet (att ledamöter byts i utskott under en mandatperiod är ovanligt) och än mer anmärkningsvärt var att beskedet lämnades via Facebook.

Enligt tidningen Aftonbladet har Karlsson via mejl medgett att tillvägagångssättet bryter mot reglerna, Karlsson klagar över en tuff arbetssituation och menar att han är snudd på utarbetad och inte tänker klart.

Orsaken som angetts är att Karlsson är orolig för Hanna Wighs hälsa.

Till oss säger Hanna Wigh att beskedet kom överraskande, att hon själv inte uppfattat några tecken på vikande hälsa.

Annons

- Jag har ett ridintresse och har ramlat av hästar. Det har lett till att jag har en nackskada, jag medicinerar för smärtorna.

Hanna Wigh berättar att hon varit öppen med sina mediciner, narkotikaklassade smärtmedicinen Citodon.

- Den har en snabb tillvänjningsprocess, konstaterar hon men har inte upplevt att hon vid något tillfälle uppfattats som drogad.

- Jag är lantlolla, och steget till Stockholm har varit stort. På kvällarna har det hänt att jag har känt nedstämdhet, av hemlängtan helt enkelt.

Wigh beklagar att hon inte får möjlighet att jobba vidare med sjukvårdsfrågor, eftersom det var ämnet som fick henne att en gång engagera sig politiskt.

- Jag brinner fortfarande för de frågorna. Det klart jag känner mig personligt sårad, men jag får bryta ihop och komma igen.

 

Sd