I samband med 40-årsjubileet föddes tanken på en förställning, för sittande publik, där den Svenska Folkparken skulle stå i fokus.

— Vi känner oss otroligt privilegierade som fått vara del av denna historia och kan inte tänka oss något bättre sätt att betala tillbaka, säger bandets kapellmästare Eric Iversen i ett pressmeddelande.

Showen bjuder på en resa som startar på 40-talet och lotsar publiken fram till idag, via Alice Babs, Snoddas, Frank Sinatra, bakmaskiner, nylonstrumpor, Carola, rockringar och en massa annat.

Annons

— Självklart blickar vi tillbaka på Wizex egen karriär, där den hör hemma i den här historien, säger Eric Iversen.

Föreställningen som heter ”I Folkparkens tjänst” har gjort stor succé och publiken är enade om att detta är en nostalgitripp utöver det vanliga.

Wizex sångerska, Anna Sköld berättar att omställningen, från att spela för dansande publik till att plötsligt ha en salong sittande publik framför sig, inte var helt självklar.

— Visst var vi nervösa men upptäckte snabbt att det var något som passade oss, säger Anna och fortsätter;

— Äntligen får vi leva ut den ”show-ådra” vi haft inom oss hela tiden. Att få sjunga, dansa och även gestalta komiska figurer är underbart. Detta ger mersmak.

Wisex ser att ”I Folkparkens tjänst” som hittills spelats i södra Sverige är en show som kan leva länge till, under 2017 siktar man på att ta den norrut i landet. Men först kommer den alltså till Vara konserthus den 4 mars.