På tisdagsmorgonen rådde på många håll i Skaraborg mycket halt väglag. Inte minst på mindre vägar. En av dessa förrädiska sträckor fanns på väg 2862 mellan Dimbo och Östra Gerum i Tidaholms kommun.

19-åringen var på väg till sin praktikplats på ett företag när olyckan inträffade. Bilen åkte av vägen och det blev en våldsam kollision mot ett alléträd.

Vi förutsätter att det handlar om en singelolycka, och det var ordentligt halt på platsen, konstaterar Tomas Wärnefors på Skövdepolisen.

Polisens trafikavdelning har tagit över ärendet.

Tidaholmaren fördes till Skaraborgs sjukhus i Skövde med livshotande skador. Omfattande insatser sattes in men 19-åringens liv gick inte att rädda.

Den tragiska händelsen har skapat stor sorg och förstämning i den omkomnes vänkrets, bland skolkamrater och bland lagkamrater i den idrottsförening som 19-åringen tillhörde. Det är starka känslor som bearbetas och tankarna går till den bortgångne och hans anhöriga.

Svenska kyrkan i Tidaholm har sett behovet att få en plats att gå till och sörja och minnas. Under torsdagskvällen mellan klockan 18-21 står Tidaholms kyrka öppen för detta ändamål.