Det var i mitten av maj som Nextjet AB ställde in samtliga flygningar på sträckan Jönköping-Arlanda efter att flygbolaget gått i konkurs. Nextjet trafikerade linjen med 23 avgångar i veckan.

Flyg till Bromma

På mindre än ett dygn efter konkursbeskedet stod det emellertid klart att en ny aktör tar över, inrikesflygbolaget BRA. Flygbolaget har sedan 23 maj trafikerat sträckan Jönköping-Bromma två gånger i veckan.

– Det är mycket glädjande att BRA kommer att trafikera Jönköping-Stockholm/Bromma. Att med så kort tid från beslut till att man kan starta upp trafiken visar vilket professionellt företag som BRA är och tillsammans med oss här i Jönköping kommer vi att erbjuda en bra produkt som vi tror kommer att attrahera såväl affärs- som privatresenärer, sade Rony Forsberg, vd på Jönköping Airport när det stod klart att BRA gick in på kort varsel.

Nu får han ytterligare en anledning att vara nöjd.

Jönköpings flygplatschef Rony Forsberg kan konstatera att det nu blir ännu mer flyg till Stockholm.

Foto Elin Elderud

Tar 33 passagerare

Det skandinaviska flygbolaget LEAP kommer att börja trafikera sträckan Jönköping - Arlanda från och med 20 augusti med 20 avgångar i veckan Linjen kommer att trafikeras med en Saab 340, med plats för 33 passagerare.

LEAP flyger idag sträckorna Mariehamn – Arlanda och Ørlandet – Oslo.

Tidningen har på fredagskvällen försökt nå LEAP:s vd Magnus Ivarsson och Rony Forsberg för en kommentar utan att lyckas. Enligt SVT-Nyheter blev Rony Forsberg kontaktad av flygbolaget under fredagen men de har inte haft någon dialog med honom om etableringen.

Relaterat till artikeln