Det är inte alla sportlov som vädret kan borga för utomhusaktiviteter i Falköping, men än så länge ser det ljust ut för vintersportare när ledigheten närmar sig.

Dessutom har Falköpings kommun och en rad föreningar dukat upp med aktiviteter inom en rad områden.

Pingis, beachvolley, luftgevärsskytte, tennis och paintball är bara några av de sporter som lovlediga kan ägna sig åt nästa vecka. Ett nytt inslag är boxning.

– Det är ju föreningslivet som står bakom aktiviteterna, medan kommunen erbjuder gratis hyra i sina lokaler, säger Susanne Andersson på kultur- och fritidskontoret.

Fokus på medis

Förutom de traditionella sportlokalerna har kommunen koncentrerat en rad aktiviteter med mer kulturella förtecken till Medborgarhuset.

Det övergripande temat kan sägas bygga vidare på utställningen Vi är romer som visas på Falbygdens museum och Falköpings bibliotek. Deras sportlovsaktiviteter är i år flyttade till just ”medis”.

Annons

– Vi vill fortsätta använda det här fantastiska huset, betonar kommunens kulturutvecklare David Strenge.

Foajén och stadsteatern kommer under tisdag och onsdag att vara skådeplatsen för bland annat street och hiphop med Pablo, afrikansk musik med Edo och beatbox.

Trolleri och cirkus

Utanförskapstemat kommer bland annat in i ett konstprojekt som äger rum på tisdagseftermiddagen. Det är guldsmeden och smyckeskonstnären Erika ”Ikkan” Fridén som tillsammans med barnen tillverkar ett halsband i silver och koppar.

– De som deltar kommer att få skriva ner sina egna reflektioner på ett papper och får skriva sina namn i metallen, berättar Ikkan.

Under onsdagen väntar bland annat barnteaterföreställning om vänskap, pyssel och föreställning med trollkarlen Adin från Falköping.

– Det blir en blandning av trolleri och cirkus, beskriver trollkarlen själv.

Programmet på medis kommer att avslutas sent på onsdagseftermiddagen med framträdande av musikorkestern Nenada Salijevica som spelar romsk musik från Balkan.

Fotnot: Badet på Gyllensvaans i Kättilstorp äger rum måndag respektive onsdag i nästa vecka - inte de dagar som uppgavs i kommunens annons.