Det var alltså i mitten av den mörka höstmånaden november i fjol som Psykosociala sektionen i Falköpings kommun arrangerade en pärldag på restaurang O´Learys.

Man gjorde det till förmån för projektet Aldrig Ensam. Tanken med detta projekt är att sprida kunskap om och bryta tystnaden kring det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa bland unga vuxna.

Även insamling

Det kom runt 800 personer för att delta i pärlandet och förutom att det spreds kunskap i det ovan nämnda ämnet, så resulterade det i en insamling på 22 000 kronor till Aldrig Ensam.

På Psykosociala sektionen var medarbetarna mycket nöjda med utfallet och det har nu resulterat i en repris. Denna äger rum den 10 mars och dessutom på två olika platser.

Annons

– Man ändrar såklart inte ett vinnande koncept, så tillsammans med O´Learys har vi samma upplägg som i höstas. Dessutom kommer vi att hålla till på Ållebergsgymnasiet. Dels är skolans stora entréhall en utmärkt lokal och dels når vi ju per automatik målgruppen unga vuxna, säger Torbjörn Lindgren på Psykosociala sektionen.

Man väljer själv

Men det är inte bara skolans elever som är välkomna att vara med och pärla på Ållebergsgymnasiet.

– Nej, vem som helst får komma hit, man kan helt enkelt välja om man vill besöka O´Learys eller Ållebergsgymnasiet, fortsätter Torbjörn.

Personal från Psykosociala sektionen kommer att finnas på båda ställen, men på skolan får de hjälp av gymnasiets kuratorer samt Elevhälsan.

Charlie kommer

Som lite grädde på moset kommer faktiskt grundaren av projektet Aldrig Ensam, 23-årige Charlie Eriksson, att besöka den här pärldagen i Falköping.

– Han kommer hit på eget initiativ, delvis av den anledningen att vår förra pärldag blev en sådan succé. Det sporrar oss ytterligare i vårt arbete, säger Malin Dittmer, som också hon arbetar på Psykosociala sektionen.