Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

460 tjänster ska tillsättas på Skara Sommarland

Nu startar Skara Sommarlands årliga rekrytering där de bland annat söker personer som vill rulla sockervadd, meka med gokarts, köra karuseller, välkomna gäster till campingen eller flippa hamburgare.

Varje år i januari inleds processen att hitta vad man själva beskriver som sommarens stjärnor till parken. Skara Sommarland skriver i ett pressmeddelande att de jobbar efter devisen att ”alla är lika välkomna alltid”, både gäster och medarbetare. Det innebär att de även i år aktivt söker efter medarbetare som ska spegla sina gästers mångfald, bland annat nyanlända, unga med funktionsvariation och människor som annars står långt ifrån arbetsmarknaden.

– Det är inte viktigt var man kommer ifrån, vem man älskar eller vem man tillber. Sedan 2012 driver vår koncern Parks and Resorts en egen akademi där vi ger all personal en service- och värdskapsutbildning, utöver den funktionsutbildning som de får på plats. Detta gör att alla kan söka oavsett tidigare erfarenhet. Många får sitt första jobb hos oss, säger Janne Nilsson, VD på Skara Sommarland i ett pressmeddelande.

– Vi är bäst i regionen på att ta hand om och ungdomar under sommaren. Hos oss får alla kontinuerlig feedback som får dem att växa och utvecklas och vi är väldigt stolta över att varje år ha så bra och drivna ungdomar som jobbar hos oss, fortsätter han.

Förutom den rekryteringsprocess som drivs av koncernen så har Skara sommarland lokala samarbeten med Arbetsförmedlingen och Samhall som riktar sig till personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.

– Vi tar in upp till 30 personer årligen i dessa projekt och vi har sedan starten 2014 hjälpt upp emot 100 personer in på arbetsmarknaden, säger en stolt Elias Nelzén, HR-chef på Skara Sommarland.

Ansökan till sommarens jobb ligger ute på www.magisksommar.se och för att söka måste man ha fyllt 16 år, för vissa tjänster behöver man ha fyllt 18 år.