Fjorton gånger har olika medlemmar av Lions Club Ålla samlats för att pynta påskägg.

Varje ägg blir en skapelse som får sin touch av bland annat second hand-detaljer, servetter och lack. Tekniken är en form av decoupage, - en gammal metod att dekorera vardagliga föremål.

På torsdag inleder klubben försäljning av sina påskalster i Bildkällan vid Stora torget. Pengarna går till hjälpverksamhet med lokal betoning.

– Det är andra året som vi gör det här, berättar Ulla Roosvald, idékläckare och en av många kreativa medlemmar i lionsklubben.

Det är inte bara hundratals pyntade ägg i olika storlekar och färgställningar som finns till försäljning. Medlemmarna har även sytt små och stora påskprydnader i form av hönor med hängen. Tovade ägg finns också på ”menyn”.

Bild 1 av 3 Marianne Lindberg är de små maskornas konstnär. Det är hon som ligger bakom dockorna och dockkläderna som nu väntar på att få nya hem.

Foto Petra Markrud

Därtill kommer Marianne Lindbergs samling av barbiedockor med hemstickade plagg. De är vinster i klubbens lotteri, liksom några av påskäggen.

Dessutom finns små kollektioner av dockkläder att köpa. Det här är riktig hantverkskonst som kan få vem som helst att gå i barndom.

– Jag är mycket för det lilla, säger Marianne själv om de små klädesplaggen gjorda med riktigt tunna stickor.

Försäljningen pågår fram till lördag, så det finns flera chanser att satsa på unikt påskpynt i år.

LÄS MER: Lions gav lägerminne för livet

Matkassar i massor sätter guldkant