Elbilstillverkaren Nevs, som tog över Saabs fabrik i Trollhättan, plockar in en ny kinesisk ägare, Beijing Zhigan Shenghuo Technology, som går in med närmare en miljard kronor.

Det här är verkligen goda nyheter för Nevs. Det innebär både att vi får in nytt kapital och att vi får in en aktiv ägare i vårt Joint Venture, skriver Jörgen Scribe, finanschef på Nevs, i ett pressmeddelande.

Det nya tillskottet innebär inte nya jobbtillfällen i Trollhättan. Det är snarare en viktig pusselbit för att vi ska klara den tuffa finansieringen, säger kommunikationschef Fredrik Fryklund.

AIPS i Tidaholm påverkas inte heller direkt.

Det betyder inga förändringar i vår planering och ändrar inte förutsättningarna. Däremot är det mycket positivt att det stärker Nevs, säger vd Roger Polep.

Automotive Interior Parts Sweden AB i Tidaholm är fortfarande i sin utvecklingsfas.

Det byggs förseriebilar och vi startar våra leveranser direkt till Kina. Ledtiden är tio veckor, godset fraktas via sjötransport till Kina. Just nu jobbar vi mycket med logistikfrågor.

Företagsledaren räknar med produktionsstart efter semestern 2018. I nuläget är det 15 anställda i företaget. Fler ska anställas med början våren 2018 och sedan successivt fram till våren 2019.

Vi räknar med att vara ett 40-tal anställda när produktionen är i full gång.

Företaget tillverkar instrumentpaneler och handsfack.