Seger i Novemberkåsan 2017

Seger i Gotland Grand National 2018

√ Seger i Novemberkåsan 2018

Där har ni Albin Elowsons fina titlar det senaste året. Han blir därmed den fjärde föraren någonsin att vinna både GGN och Novemberkåsan samma år. De tidigare som lyckats med den bedriften är Mats Nilsson (två gånger), Joachim Hedendahl och Per Grönberg.

– I år har jag fått strida mot mycket skador, två hjärnskakningar, och mycket stolpe ut med mycket. Att nu kunna avsluta året på topp känns oerhört skönt, kommenterar Värsåsgrabben Albin Elowson till P4 Skaraborg efter målgång.

Mandomsprov

Tävlingen, som beskrevs som ett riktigt mandomsprov, avgjordes för 94:e gången i ordningen. Årets upplaga hölls i trakterna av småländska Vimmerby, precis som för fyra år sedan, och bjöd på ett hårt, stenigt underlag.

Knappt 200 förare kom till start.

Som väntat blev det i toppen en duell mellan Albin Elowson, FMCK Skövde, och Joakim Ljunggren, Karlskoga, som vunnit "Kåsan" vid inte mindre än åtta tillfällen tidigare.

Inledningsvis var även Micke Persson, också han Karlskoga, med i täten, men efter knappt halva tävlingen tvingades han bryta.

Höll – trots krasch

Efter sex sträckor hade Albin Elowson en ledning på sex minuter. Ett försprång som han sedan höll hela vägen trots flera krascher på sista sträckan, bland annat in i ett träd, med sönderslagna lampor som följd.

Segermarginalen till Joakim Ljunggren blev nästan sex minuter.

Albin Elowson har haft ett hektiskt tävlingsschema senaste tiden. För drygt en månad sedan vann han Gotland Grand National. Därefter åkte han han till Chile för att köra Six Days.

Framöver väntar välförtjänt vila.

– Nu ska kroppen få återhämta sig och motorcykeln stå ett par veckor, avslutar han till P4 Skaraborg.

Foto Stefan Jerrevång/TT