Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ållebergselever på studieresa i Barcelona

Ållebergsgymnasiets elever i årskurs tre på NIU fotboll har varit på kombinerat studiebesök och träningsläger i Barcelona.

Resan till Barcelona är en del av elevernas utbildning. Första dagen landade gruppen på eftermiddagen och hann på kvällen med en rundvandring på FC Barcelonas hemmaarena, Camp Nou.

Andra dagen inleddes med ett träningspass och efter lunch blev det studiebesök på Barcelonas ungdomsakademi. Där fick eleverna bland annat se en målvaktsträning samt en match med 10-åringar. På kvällen såg man Barcelonas damlag vinna mot Real Sociedad.

Fullsatt arena

Dagen därpå begav man sig åter till Camp Nou. Nu för att bevittna Champions League-matchen mellan Barcelona och Lyon. Man fick först se Barcelonas stjärnor anlända i sina sportbilar och sedan tog man plats på den nästintill fulla stadion, drygt 92 000 personer var på plats. Det blev en spännande och bra fotbollsmatch där Barcelona till slut stod som segrare med 5-1.

På den avslutande dagen hann eleverna bara äta frukost innan det var dags att packa och bege sig hemåt mot Falköping igen.