Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alternativ för Sverige: Värsta formen av populism

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Många har följt SkLT agendasättande följetong om familjen Abeba och det utvisningsbeslut som väntar på att verkställas.

Vad dock inte nämns är att orsaken till dagens situation är att vederbörande under 12 års tid vägrat acceptera svenska myndigheter och domstolars beslut om avslag. Detta trots att Sverige har en av de mest liberala tolkningar av asylrätten i västvärlden. Än mer pinsamt blir det när gruppledarna i Skara kommun, vars partier (inte alla) formellt förespråkar reglerad invandring, stå och deklarera öppna era hjärtan. Att Sverigedemokraterna så kapitalt viker ner sig i frågan måste vara något världsrekord i hyckleri, vari väljarna bör lägga på minne. Personligen hoppas jag på att efter 12 års apatiskt agerande av våra myndigheter låter principen ”land skall med lag byggas” och inte som hittills, av pöbelvälde med känsloargument.

Oskar Lindblom Alternativ För Sverige, Skara

SkLT svarar

Nyheterna om Abeba och Kapiten och deras kamp för att få uppehållstillstånd har berört många - på olika sätt. Att familjen är kvar i landet beror på flera saker, vilka vi också skrivit om. Dels har de så klart rätt att överklaga de utvisningsbeslut som tagits, vilket också har skett. Den andra delen är att utvisningen av de både inte kunnat verkställas då ingen av dem kan få ett etiopiskt pass. De har hamnat i ett vakuum som mycket riktigt pågått i 12 år nu, och det är den situationen vi också skrivit om.

Sandra Skeppar - samordnare SkLT

Läs hela rapporteringen här: