Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amys dödskamp filmades - misstänkta männen frias från djurplågeri

De åtalades för att ha strypt en hund till döds. Men Skaraborgs tingsrätt friar dem eftersom det på mobilfilmen inte syns vem som håller i kopplet. Däremot fälls en 36-åring från Göteborg och en 20-åring från västra Skaraborg bland annat för grovt narkotikabrott.

Tingsrätten skriver i sin dom "att eftersom filmsekvensen inte visar allt som hänt vid tillfället går det inte att dra några säkra slutsatser om vem eller vilka som agerade innan filmen började spelas in, och vilket eventuellt samförstånd som funnits mellan dem".

LÄS MER: De ströp Amy med spännband - dumpades i plastpåse

En veterinär kan inte heller utesluta att det blod som syns på hundens bakhuvud kommer från en bultpistol som använts för att bedöva djuret, vilket männen sagt i förhöret.

Därför döms de inte för djurplågeri trots att ett antal döda valpar hittats i en frysbox på gården där de greps.

En 36-åring från Göteborg och en 20-åring från västra Skaraborg har i januari för grovt narkotikabrott och djurplågeri. Den yngre av de två åkte dessutom fast i tullen när han försökte smuggla cannabis till Norge. Samtidigt konstaterades det att han saknade körkort, så han åtalades s även för olovlig körning.

Stora mängder narkotika

Vid husrannsakan beslagtogs också stora mängder narkotika, bland annat omkring ett halvt kilo amfetamin plus ett flertal andra narkotikaklassade ämnen.

I en blå kylväska i köksdelen på en villavagn låg en ziplinepåse med knappt ett hekto amfetamin.

På bordet fanns också handskar och kontanter, sedlar och mynt i olika valörer och valuta, en haschpipa, två kvarnar och 13,55 gram cannabisharts i en burk.

I en låda som stod på golvet nära bordet fanns 44 glasflaskor med vätska som innehöll THC. På bordet låg en munhålespray som mannen har medgett är hans. Åklagaren har också åberopat ett recept som visar att hade sådan spray på recept.

Mer narkotika

I en svartväska som låg i en bokhylla fanns sammanlagt 42 tabletter zopiklon och 36 tabletter innehållande alprazolam. I handväskan fanns också över 100 st mindre ziplinepåsar. På microvågsugnen i villavagnens köksdel fanns, i en datorväska, ett bankkort,ett passerkort och ett kort från en vuxenutbildning, samtliga med mannens namn.

Erkände misshandel

Båda nekade till brott. 36-åringen erkännde dock ett fall av misshandel, då han tillsammans med ett par andra kumpaner i februari förra året gav sig på och misshandlade en man. Däremot nekade 36-åringen till att ha hotat offret efteråt med att "Jag klipper dig" ifall han skulle säga något om misshandeln.

36-åringen döms för grovt narkotikabrott, olaga hot och misshandel till fängelse i två år och fyra månader.

20-åringen döms för grovt narkotikabrott, försök till narkotikasmuggling och olovlig körning till till fängelse i ett år och åtta månader.

En 19-årig kvinna, som köpt ett parti amfetamin av de två åtalade, dömdes i sin tur för narkotikabrott till skyddstillsyn.