Det är inte många människor som är inblandade när Peter Apelgren, som är gift med journalisten och programledaren Anna Mannheimer, och bosatt i Göteborg, är ute på turné med sin föreställning Improvajsing.

Med sig på scen har han sin son, Wilmer Apelgren, och utöver det är det enbart en tekniker, som håller till längst bak i salongen.

Det som är lite kul med den här turnén, vilken för övrigt påbörjades den 3 februari och avslutas i början av maj, är att den består av ett antal "testföreställningar".

Den "riktiga" premiären av Improvajsing sker nämligen först till hösten, närmare bestämt den 16 november på Draken i Peters hemstad, Göteborg.

Nu under våren håller vi oss relativt nära Göteborg och västkusten, det blir inga längre avstickare, förklarar Peter.

Med tanke på att det handlar om "testföreställningar", som Peter själv kallar det, så är inte marknadsföringen av den pågående turnén alltför påkostad, men folket kommer ändå. Flera av föreställningarna nu under senvintern har varit slutsålda.

Jag måste säga att det är helt fantastiskt med tanke på hur lite vi har gått ut med budskapet, säger Apelgren.

På fredagskvällen var det alltså Falköping som fick besök av Göteborgskomikern, som var noga med att påpeka att han har sina rötter i en liten ort, Ucklum, som ligger en bit från Stenungsund utmed västkusten.

Det var precis där, med en bild på hur han såg ut som liten grabb, som han inför en mycket förväntansfull och taggad publik drog igång sin föreställning på Stadsteatern. Noterbart är att föreställningen var utsåld i god tid, det var alltså maximalt antal personer i salongen, 525 stycken.

För arrangemanget stod Teaterbaren i Falköping tillsammans med CS Nöje, som är producent av Improvajsing.

Från Teaterbarens sida är vi förstås helnöjda med den här kvällen. När vi bokade Peter så hade vi ingen aning om hur stort det skulle bli, vi hoppades förstås på ganska mycket folk, men det här överträffade våra förväntningar. Det var fullsatt i teatersalongen och även i vår restaurang under kvällen. Kul att få ett sådant gensvar av Falköpingsborna, säger hotellchef Ursula Frölin.

Av namnet Improvajsing att döma så är det lätt att tro att Peter Apelgren kör en helt improviserad föreställning varje gång han kliver in på scen.

Så är det inte riktigt, jag har ett "ramverk" som jag håller mig till när jag berättar min historia. Men ändå är en föreställning lite olik den andra i något större utsträckning än när man sysslar med ståuppkomik, förklarar Peter.