Arbetsförmedlingen vill öka och förbättra sin service på distans för arbetsgivare och arbetssökande. Några exempel på stöd som arbetssökande ska kunna få via telefon eller webb är: coachning och uppföljning av arbetssökandet, matchning till arbete, tips och feedback på cv och personligt brev, webbinarier, poddar, information om aktivitetsrapportering, arbetsmarknadspolitiska program och beslut om intervjuresor.

Under våren kommer arbetssökande i hela Skaraborg ha möjlighet att få service på distans. Samtidigt kan vi jobba mer med fördjupat stöd för de som behöver detta, vilket är en stor del av de arbetssökande, säger Mattias Buvari, Arbetsförmedlingens Regiondirektör Syd, i ett pressmeddelande.

Även arbetsgivare i hela landet erbjuds nu service på distans och även detta kommer att byggas ut ytterligare i takt med att efterfrågan ökar.

100 nya statliga jobb till Skara är en mycket glädjande nyhet. Skara strategiska läge i Skaraborg, med goda kommunikationer och närhet till flera högskolor innebär stora rekryteringsmöjligheter för Arbetsförmedlingens satsning. För Skara kommun innebär det utveckling och framtidstro, säger Fredrik Nordström (S), kommunalråd i Skara kommun, i ett pressmeddelande.

Arbetsförmedlingen har, förutom Skara, redan beslutat att etablera två nya kundtjänstkontor i Lycksele och Malmö.