Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsplatsolyckor ökar – "Oroande utveckling"

Antalet anmälda arbetsplatsolyckor i Västra Götalandsregionen har ökat med elva procent på fem år, skriver P4 Skaraborg. Enligt uppgifter från Arbetsmiljöverket som de tagit del av är ökningen störst inom transport- och logistikbranschen.

Ökningen syns även inom skogsbranschen. Förutom arbetsplatsolyckor ökar även antalet dödsfall kraftigt rapporterar P4 Skaraborg. På fem år har dödsfallen ökat med 32 procent i Sverige. Hittills i år har det skett 30 dödsfall.

Torben Vincentsen, enhetschef på Arbetsmiljöverket säger i en intervju med P4 Skaraborg att det är en "oroande utveckling". Han menar att förr skedde olyckorna främst inom skogs- och jordbruk men att det nu är inom transportsektorn och lager som flest dödsfall sker.

För att komma tillrätta med problemet jobbar Arbetsmiljöverket idag med en nollvision.

– Ingen ska behöva dö på sitt arbete. Vi följer trenderna för att se var risken är störst och så försöker vi prioritera där, säger Torben Vincentsen.