Den anställde på Coop Forum i Skara, som blev slagen i huvudet av en snattare, mår nu förhållandevis bra efter händelsen, men butikschefen reagerade starkt efteråt.

– Det är tragiskt, framförallt att personal ska behöva bli slagen så att blodvite uppstår när man gör sitt arbete och servar sina kunder, sa butikschefen Jan Sjöman i en tidigare artikel.

På söndagen konfronterade personalen en man som höll på att snatta, då blev mannen våldsam när han försökte slå sig fri. Mannen hade en träljusstake i sin hand och slog då till en i personalen i huvudet med den.

Då ringde personalen efter polisen som kom till platsen. Men mitt i tumultet lyckades den misstänkte snattaren smita från butiken.

– Han har varit ledig dagen efter och fått återhämta sig. Han fick sy på huvudet efter slaget. Det är tråkigt att vår personal ska behöva bli utsatt för våld i sitt arbete, det vill ingen bli utsatt för oavsett vilket arbete man utför, sa Jan Sjöman.

Han vet inte om något stals för butiken, utan hänvisade till polisens utredning som får visa om något togs.

På Coop forum i Skara har man efter händelsen pratat genom det, precis enligt den krisledningsplan som finns på arbetsplatsen. Butikschefen vill också ge beröm till sin personal som hanterade situationen så bra som de gjorde.

– Personalen gjorde vad de skulle göra och samarbetade väl med polisen och med varandra. De gjorde ett jättebra jobb, de som arbetade ska ha all heder, sa Jan Sjöman.

Polisen kom snabbt fram till ett huvudspår och en säkrad identitet.

Nu åtalas han alltså för händelsen och en rad andra brott.

Den 15 november körde han bil på Domprostegatan i Skara cannabispåverkad utan körkort.

Därmed åtalas han nu för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning.

26-åringen åtalas också för olaga intrång på Skara kommun den 23 november, samt misshandel eftersom han ryck upp en dörr som en kvinna höll i och därmed fick hon armen i kläm.

Läs anställd fick föras till sjukhus: