Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avråder från besök på äldreboende

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Falköpings kommun avråder nu från onödiga besök på äldreboenden, för att skydda de boende från eventuell spridning av coronaviruset.

Folkhälsomyndigheten har gått ut med information om att onödiga besök på äldreboenden ska undvikas, för att undvika risk för spridning av coronavirus till de som drabbas hårdast av covid-19, de rejält gamla individerna. Så här skriver Folkhälsomyndigheten:

”Anhöriga bör också undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom. Att undvika onödiga besök skyddar de mest sårbara.”

Eva Olofsson, biträdande förvaltningschef på socialförvaltningen i Falköpings kommun, betonar att kommunen hela tiden uttryckt att man ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Så gör man också i detta fall.

– Vi går nu ut med information om att vi avråder från besök på äldreboende om man uppvisar symptom på luftvägsinfektion, hosta, feber eller andningsbesvär, säger Eva Olofsson.

Personal som har symptom ska naturligtvis också vara hemma från jobbet. Något det finns stor vana av inom förvaltningen, menar Eva Olofsson.

– Den gruppen vi jobbar med inom äldreomsorg och funktionsnedsättning är generellt nedsatt och vår personal är därför försiktiga med att gå till jobbet med till exempel förkylningssymptom, vi vill inte ha in det i vår verksamhet, säger Eva Olofsson.