Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa resultatet på 173 år för banken: ”Ett mycket positivt år”

Det bästa resultatet på 173 år. "Ett mycket positivt år" skriver bankens vd efter rekordbokslutet.

Det handlar om Sparbanken Skaraborg AB som i en bokslutskommuniké för 2019 noterar ett rekordresultat.

– Ett mycket positivt år med mycket stark tillväxt och det bästa årsresultatet i bankens snart 173-åriga historia, konstaterar vd:n Patrik Meijer.

Bankens räntenetto (vinsten efter in- och utlåning) ökade med 13,6 procent till 192,8 miljoner kronor. Sammantaget ökade bankens affärsvolym med 11,6 procent under 2019 vilket också det är en volymtillväxt i rekordtakt.

– Vi har med framgång attraherat 20 nya medarbetare, noterar vd:n Patrik Meijer.

I bokslutskommunikén noteras att rekordåret kommer trots signaler under året om viss inbromsning i den globala ekonomin.

2019 beskrivs som ett år "med fortsatt bra tillväxt i vår region".

– Nationellt och även internationellt upplevde vi ett av de bättre börsåren i modern historia. Svenska börsen slutade på plus 35,0 procent

Internationellt sågs en del svaga konjunktursignaler under året, främst under andra halvåret. Osäkerheten globalt stärktes naturligtvis mer efter årsskiftet då oron för Corona viruset tog sitt tydliga grepp om den globala ekonomin och globala kapitalmarknader.

”2020 innebär också osäkerheter i form av ett valår i USA där politiska utspel sannolikt kommer prägla marknader på daglig basis”, tror Sparbanken Skaraborg.