Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravning Brita Johansson

Brita Johansson, Jonslund

I Barne-Åsaka kyrka har i kretsen av de närmaste hållits begravningsgudstjänst för Brita Johansson, Jonslund. Som inledning sjöng Oskar Kjällgren sin egna komposition "Britas sång". Därefter sjöng Helena Gatås "Strövtåg i hembygden" av G. Fröding/B. Dixgård/G. Norén. Officiant var komminister Mikael Hansen som griftetalade över Psaltaren 4:9 – I frid vill jag lägga mig ned, och i frid skall jag somna in, ty du, Herre, låter mig bo avskild och i trygghet.

Vid båren i kyrkan tog make, dotter och söner med familjer samt släkt avsked. Som avslutning spelade Helena Gatås på orgel "Tröstevisa" av B. Andersson/J. Leijon. Brita Johanssons minne hedrades med vackra blommor samt gåvor till Cancerfonden, Röda Korset, Operation Smile och Svenska Jerusalemsföreningen. Urnnedsättning kommer senare att äga rum på Barne-Åsaka kyrkogård.