Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravning Gun Lindh

Gun Lindh, Grästorp

Fredagen den 22 maj hölls i Grästorps kyrka begravningsgudstjänst för Gun Lindh, Grästorp. Akten inleddes med att trumpetsolist Stefan Rahkonen framförde Gotländsk sommarnatt av A. Nilsson/S. Pettersson till pianoackompanjemang av kantor Eva-Maria Malmevik. Sångsolist Jerker Anerös sjöng sedan Ljus och värme av B. Borg/Å. Aleksandersen till eget gitarrackompanjemang. Officiant var komminister emeritus Thommy Hallin som i sitt griftetal utgick från Jer. 29:11 ”Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp.”. Sångsolisten sjöng därefter Som en bro över mörka vatten av P. Simon/Å. Arenhill till eget pianoackompanjemang.

Vid båren i kyrkan tog make, barn med familjer, syster, syskonbarn och vänner avsked. En vacker blomstergärd samt minnesgåvor till Barndiabetesfonden hedrade Guns minne. Efter avskedet sjöng och spelade solisterna Amazing grace av J. Newton/traditionell tillsammans. Som avslutning på akten framfördes Ta mig till havet av P. Lundblad på trumpet och orgel.

Efteråt följde minnesstund i Kyrkans Hus. Gravsättning kommer senare att äga rum på Tengene kyrkogård.