Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravning Rune Rudmarker

Rune Rudmarker, Hästhagen

Begravningsgudstjänst har ägt rum på Ottravads kyrkogård för Rune Rudmarker, Hästhagen. Akten inleddes med att Hanna Hjalmarsson på piano spelade Våren av E. Grieg, varefter Ellinor Ragnarsson sjöng Änglamark av E. Taube till eget gitarrackompanjemang. Under akten medverkare Ellinor med flöjtspel. Präst var Bengt-Åke Öhgren som höll ett personligt griftetal omkring Rune. Sedan förrättades överlåtelsen. Gemensamt sjöngs psalmerna En vänlig grönskas rika dräkt, O Gud, du mig ej överger och Härlig är jorden.

Kistan sänktes av anhöriga till gravens vila. Därefter tog barnen med familjer samt övrig släkt och vänner ett sista farväl och nedlade blommor. Ellinor sjöng Inbjudan till Bohuslän av E. Taube och som avslutning spelades Koppången av P-E. Moraeus på piano. Blomsterarrangemang omgärdade kistan och graven bl.a. från Ottravads Hembygdsförening.

Till minne av Rune hade även rikliga gåvor skänkts till Cancerfonden bl.a. från Almnäs Bruk.