Marcus Larsson är grundaren av Radio Treby och ansvarig utgivare för det som hörs i radion. Han bekräftar att man inlett ett samarbete.

– Vi har inte tagit några riktlinjer ännu, men vi ska hitta på något tillsamman. Han ska höras en del i Radio Treby, men sen hur vi lägger det får vi se i nästa vecka. En tanke är att han kommer få tycka till en del.

Att tycka till är väl en av Bert Karlsson starkare sidor. Hans Youtubekanal Berts värld har idag närmare 50 000 prenumeranter och där tycks det till en hel del, inte minst om politik.

– Men så blir det inte i radion, det får han hålla på med på Youtube. Vi utnyttjar att han är en profil, och lite rolig. Vi ska ha det på en lagom nivå, sen kan han ju springa iväg och prata om allt möjligt, säger Marcus Larsson.

Han kanske inte är så enkel att tygla, har ni tänkt på det?

– Ja, men det går alltid att dra ner reglarna, de har han inte makt över, säger Marcus Larsson och skrattar.

Att Bert Karlsson vill inleda ett samarbete med Radio Treby grundar sig i flera orsaker säger han.

– Dels spelar de ju den musiken som jag håller på med, som inte andra spelar. Sen var jag oerhört imponerad av hur de byggt upp det hela och så vill jag själv nå ut även på radion.

Bert tror att samarbetet ska ge båda parter flera fördelar. För egen del tänker han sig att vara med en del i radion från sin camping Ursand utanför Vänersborg.

– Jag får marknadsföra Ursand så vi byter tjänster. Sen ska jag se till att göra Radio Treby till den största reklamkanalen i området. Det blir en bra utmaning, säger han.

Torsdagen den 6 februari är den dag som Bert Karlssons nya samarbete med Treby väntas ha premiär.

– Då hittar vi på något, i vilken form får vi se, säger Marcus Larsson.

Men Bert Karlsson han utlovar i alla fall att den kan bli en och annan fräckis.