Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Då sparkar de lokala fotbollsserierna i gång

På onsdagseftermiddagen kom Västergötlands fotbollförbund med slutgiltiga direktiv om hur det blir med årets seriespel.

Det beslut som tidigare fattats om start för seriespelet den 21 juni kvarstår. Detta gäller damer division 2-4, herrar division 4-6, flickor division 1 samt pojkar division 1

Det innebär att de flesta lag har två matcher att spela före sommaruppehållet – ett mindre antal lag endast en match.

"Matcherna som tillhör seriens "höstomgång" ligger kvar på de datum som nu gäller. Vi är dock medvetna om att det kan finnas önskemål från enskilda lag att flytta match från slutet av juni/början av juli till efter sommaruppehållet", skriver VFF på sin hemsida.

Om ett av lagen i en match önskar att flytta matchen framåt i tiden ska detta respekteras av det andra laget. Om båda lagen vill flytta matchen gäller givetvis samma ordning. Lagen fastställer i sådana fall nytt datum senast fredagen den 12 juni.

Flyttad match från juni/juli ska vara spelad senast den 3 september.

Vid eventuella svårigheter att komma fram till ett gemensamt beslut om speldatum kommer VFF:s tävlingskommitté att fastställa dag och tid.

VFF föreslår att föreningarna använder veckan före den ordinarie höststarten för minst en av de uppskjutna matcherna för att undvika att senare delen av augusti blir allt för hårt belastad.

Skulle det vara aktuellt att flytta match åt andra hållet, det vill säga från augusti till slutet av juni/början av juli, är detta möjligt om föreningarna är överens.

Träningsmatcher kan spelas från och med den 14 juni, men enbart inom distriktets gränser.