Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilist fastklämd och skadad – kraschade rakt in i ett hus

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En man i 70-årsåldern fick föras till sjukhus efter en allvarlig olycka i Mullsjö på tisdagen. Av någon anledning ska mannen ha tappat kontrollen över fordonet – och kört rakt in i ett hus.

Larmet kom 12.22 på tisdagen. Olyckan skedde på Krons väg i Mullsjö. En bil hade kört av vägen och låg på taket i en sluttning vid ingången till en tatueringssalong.

– När vi kom till platsen var det en bil som hade kört in i en källarentré som hade lagt sig på sidan på taket. Det var en person i bilen när vi kom fram så då säkrade vi bilen så att den inte skulle kunna välta mer, säger Jerker Sturedahl, brandmästare på räddningstjänsten.

I bilen satt en man i 70-årsåldern.

– Vi fick klippa upp taket och vika ner det för att få tillkomst till mannen. Vi plockade ut honom genom en bräda som stabiliserade ryggen, säger Jerker Sturedahl.

Mannen fördes till Länssjukhuset Ryhov med okänt skadeläge.

– Föraren var vaken och vid fullt medvetande, men mer om skadeläget vet jag inte, säger Erik Terneborn, presstalesperson på Jönköpingspolisen, i en tidig kontakt kring läget.

Det verkade inte vara några större skador på fastigheten. Däremot fick bilen bärgas.

– Bärgare är beställd till platsen. Bilens läge påverkar ju inte trafiken, men räddningsarbetet kan göra att det kanske är lite stökigt på platsen, säger Erik Terneborn vid polisen.

– Vi inväntar bärgare i detta nu. Bilen står lutad mot byggnaden så vi kollar så att den inte ska välta in genom skyltfönstret, säger Jerker Sturedahl vid 13-tiden.

Det rådde liten påverkan på trafiken i omgivningen.

– Det inträffade på en mindre villagata som vi fick stänga av under räddningsarbetet, säger Jerker Sturedahl inledningsvis.

Efter händelsen åkte polisen till sjukhuset för att bland annat undersöka om föraren kunde ha varit påverkad.

– Föraren testade negativt och är inte misstänkt för brott, säger Erik Terneborn, presstalesperson på Jönköpingspolisen.