Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil körde in i husvägg i Skara – föraren fördes till sjukhus

En personbil körde i in ett lägenhetshus i Skara på torsdagseftermiddagen. Kvinnan som körde bilen fördes till sjukhus med ambulans. – Hon ska i alla fall ha klarat sig relativt bra. Enligt de uppgifter jag har blödde kvinnan lite från pannan och munnen, säger Johan Dittmer, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen.

Huset, i vilket bilen körde in, ligger på Skaraborgsgatan men olyckan i sig skedde i korsningen Vallgatan och Gunnar Wennerbergsgatan som sedan övergår i Oxbacksgatan.

Larmet inkom till räddningstjänsten vid 14.20 på torsdagen.

– Det är en personbil som kört in i en byggnad. Personen som körde var inte fastklämd utan var ute ur bilen när vi kom dit. Bilen har kört genom väggen vid ett fönsterparti, säger Stefan Johansson, inre befäl på Samhällsskydd mellersta Skaraborg, i en inledande kontakt om händelsen.

Kvinnan som körde bilen är i 70-årsåldern. Hon fördes senare till sjukhus med ambulans.

Det är ännu oklart varför bilen körde av vägen och in i husfasaden.

– Vi får se vad det blir av det här ärendet, men vi har i alla fall tagit bilen i beslag för att göra en undersökning, säger polisens Johan Dittmer vid klockan 18.20.

En person befann sig i köket i lägenheten när olyckan inträffade. Bilen körde in i väggen vid vardagsrummet och ingen i lägenheten skadades.

Bilen bärgades från platsen och räddningstjänsten hjälpte till att stötta upp väggen.

Under torsdagseftermiddagen inträffade även en olycka på länsväg 184 mellan Skara och Falköping. Där fördes en person till sjukhus.