Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportbil körde in i mitträcket på E20 – långa köer under räddningsarbetet

E20-trafiken i norrgående riktning stod helt stilla efter att en sportbil kört in i mitträcket på fredagens eftermiddag. Olyckan inträffade ett par kilometer väster om Ardala.

Vid 17.10-tiden på fredagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka på E20. En sportbil hade av okänd anledning kört in i mitträcket och blivit stående över vägbanan.

Händelsen inträffade i norrgående riktning i höjd med Karstorp väster om Ardala.

– En person är drabbad men det verkar röra sig om lindriga skador. Det är inte säkert att personen behöver föras till sjukhus med ambulans, sa Ola Jakobsson, inre befäl på samhällsskydd mellersta Skaraborg, vid en första kontakt.

Senare meddelade Ola Nilsson, larmoperatör på SOS, att föraren kontrollerats på platsen men att det inte fanns behov av sjukhusvård.

Efter olyckan stod trafiken stilla i norrgående riktning under räddningsarbetet.

– Vår första prioritet är att försöka få bort bilen från vägbanan så att trafiken kan släppas på. Jag utgår från att det har bildats en del köer på platsen, sa Ola Jakobsson.

Enligt Ola Jakobsson kunde trafiken i norrgående riktning ledas om på en väg som går parallellt med E20 under tiden räddnings- och bärgningsarbetet pågick.

Efter klockan 18 hade bilen bärgats och det var åter full framkomlighet på E20.