Det första larmet till SOS kom klockan 01.25 natten mot torsdagen. En personbil hade då upptäckts brinna på Skrotfrag AB väster om Vara.

En timma senare kom nästa larm. Den här gången brann en personbil vid Sörgården öster om Vara. I det fallet ska bilen enligt larmet ha stått parkerad 4-5 meter från ett hus.

Efter ytterligare 20 minuter upptäcktes ännu en bilbrand. Det här gången handlade det om en personbil i Krokstorp i Essunga kommun.

Polisen i Lidköping hade på torsdagsmorgonen mycket knappa uppgifter om vad som har hänt. Polisresurserna hade under natten använts för letande efter en försvunnen flicka i Karlsborg. Flickan uppges ha hittats välbehållen senare under natten.

Enligt polisens LKC i Göteborg tyder mycket på att bränderna är anlagda. Tre anmälningar om skadegörelse genom brand är upprättade.

Det är så klart märkligt att bränderna sker med så tät intervall. Men nu får utredningen visa om bränderna har ett samband eller inte, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Enligt polisen har ingen person skadats vid bilbränderna.

Bilarna har stått stilla och ingen människa har funnits i närheten, säger Sanna Lagerqvist.

Enligt Räddningstjänsten i Vara har inte bränderna i bilarna inte spridit sig.