Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildextra: Törebodafestivalen är igång

Törebodafestivalen har dragit igång och på torget möts man av besökarnas glada leenden. –Det känns väldigt bra och det är ett väldigt starkt startfält, fullspäckat med bra artister, säger kanslichef, Filip Ottosson.

Årets upplaga av Törebodafestivalen sparkas igång med artister som Pet Shop Boys, Hov1, Lars Winnerbäck och Icona Pop. På torget finns det glada och entusiastiska besökare. Det finns även tre scener att hålla koll på. Stora scenen, norra scenen och södra scenen, vardera med sin egna nisch vilket gör att det finns något till för alla.

Säkerheten på festivalen har arbetats med länge och det finns flera viktiga faktorer som gör att festivalbesökarna kan vara lugna och säkra, bland annat finns det alkoholkontroll på de som är under 18 år. Man har även delat av publiken genom kravallstaket, vilket gör att det inte blir trångt. Bland publiken finns det även många vuxna värdar.

– Vi har haft ett starkt samarbete med polisen och ordningsvakter som pågått länge, säger festivalgeneral, Per Ottosson.

Under lördagseftermiddagen spelar Sverige i kvartsfinal och matchen kommer att visas på storbildsskärmar på torget. Artisterna kommer inte att påverkas av detta och spelar fortfarande enligt schema.

– Det har varit en enorm efterfrågan från besökare som vill se matchen, säger Per Ottosson.

Från Skövde hittar vi My Kramer som är på plats tillsammans med mamma Åsa och resten av släkten Kramer.

– Jag vill se tjuvjakt och Hov1, äta langos och hänga med familjen, säger My Kramer.

– Pet Shop Boys och Lars Winnerbäck är jag mest förväntansfull över, men även träffa folk. Sen är det jättekul att det händer något i lilla Töreboda, säger Åsa Kramer som kommer från Töreboda.

Louise Wennerdahl och Hanna Stridh från Skara är här för att njuta av sommarkvällen men det är inte det enda som lockat till platsen.

– Vi är här hänga med folk, gå omkring och njuta av sommarkvällen men framför allt för att se Hov1, säger Louise Wennerdahl.

Många av festivalbesökarna är överens om att det är pojkbandet Hov1 som lockat.

– Vi är bara här för att se Hov1, vi kan inte få nog. De blir bättre och bättre för varje gång, säger Shmoni Warda och Kristina Yonakhir, från Skövde.

Från Skövde hittar vi inte endast festivalbesökare utan även Chabbas Grill är plats. Det är andra gången som Charbel Johanna ställer ut sitt gatukök på torget.

– Vi brukar åka ut på många event och festivaler men Törebodafestivalen är definitivt den bästa, säger Charbel Johanna.

Festivalen pågår fram till lördagen den sjunde.