Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildspel: Orienteringsfest när FAIK arrangerade dubbla tävlingar

Det blev en orienteringsfest med mersmak när Falköpings AIK orienteringsklubb fredag-lördag arrangerade natt-DM respektive Ostlöpet.

Arrangemangen – som var tänkt att fungera som genrep inför nästa års stora tävling, ungdoms-SM i orientering – samlade nästan 1 000 startande. Tävlingsledare Lisa Weimann och Magnus Blennow konstaterade nöjt att den gamla festplatsen och vädret gav en perfekt inramning till tävlingen, som präglades av den bitvis utmanande terrängen utanför Sandhem.

Banläggare Lennart Sibeck och Mats Johnsson använde områden med tätare skog för att utmana de tävlandes förmåga att väja snabbast väg genom den varierande framkomligheten.

Tävlingen hade även en viss historisk prägel, bland annat förklarar speaker Jonas Hagström att Jonas Falks postrån skedde vid kontroll 157.

När orienterarna gjorde upp i nattmörkret om distriktsmästerskapet visade flera av de lokala löparna upp fin form. Elsa Sonesson, Falköpings AIK OK, tog hem en bronsmedalj i klassen damer 16 år efter ett stabilt lopp.

Gudhems IF:s Pia Käck Fritzell blev distriktsmästare i damer 55 och klubbkamraten Niklas Fallgren slutade på en fjärde plats i den tuffa herrar 40-klassen.

På Ostlöpet visade Karin Holm, nu tävlande för Istrums SK men har tidigare synts i FAIK-dressen under flera år, på fin orientering och tog hem en tredjeplats i damseniorklassen. I klassen U2 lade Hugo Fallgren och Nils Persson, båda tävlande för Gudhems IF, beslag på andra- och tredjeplatserna.

MISSA INTE: Stor intervju med Helena Bergman – √ Tunga tiden efter sitt missfall √ Idrottens betydelse √ Att ett år senare bli mamma