Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilist väjde för djur – körde i diket och träffade träd

Bilisten väjde för ett djur – men körde i stället av vägen och träffade ett träd. Totalt drabbades två personer i olyckan i närheten av Husaby kyrka.

Vid 23-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänsten och ambulans till en singelolycka i höjd med Sannebo, nära Husaby kyrka.

Föraren till bilen väjde för ett djur men körde i stället ner i diket och krockade med ett träd. I bilen färdades två personer – som båda kunde ta sig ut ur bilen för egen maskin.

– Det är i nuläget oklart om de följer med ambulans till vårdinrättning. Jag tror att föraren lyckades undvika djuret, men i stället körde personen in i ett träd, säger Marcus Wallén, inre befäl på samhällsskydd mellersta Skaraborg, vid 23.30-tiden.

Han fortsätter:

– En släckningsbil från Götene med totalt tre man skickades till platsen för att assistera ambulanspersonalen. De kontrollerade också eventuella läckage från bilen, som kommer att behöva bärgas från platsen.

Polisen meddelade under söndagsmorgonen att ingen behövt följa med ambulans.