För två år sedan såldes 60 000 biljetter till de båda världscupdagarna i Ulricehamn, och med världscupcirkusens återkomst bara dagar bort är intresset återigen enormt.

Närmare 40 000 biljetter har redan sålts till de två skiddagarna på Lassalyckan, och fler lär det bli.

– Nu säljer vi ungefär tusen biljetter per dag. Det finns platser kvar på läktaren men det är nog de biljetter som kommer att ta slut först, säger Jonas Ivarsson, marknadsansvarig i världscuporganisationen, till Ulricehamns Tidning.

Mobilnätet förstärks

Han räknar med att en stor del av biljettförsäljningen kommer att ske dagen innan tävlingarna drar igång.

– Förhoppningen är att det smäller till ännu mer i veckan. Jag tror att det kommer att bli ett rejält drag på fredagen, som även är löningsdagen, säger han.

Det stora besökarantalet gjorde att många besökare upplevde brister i mobilnätet vid förra världscuparrangemanget. Därför har operatörerna gjort tillfälliga förstärkningar av sina respektive nät denna gången.

"Var ute i god tid"

Trots att många människor kommer att trängas inne på tävlingsområdet bedöms ändå trafikflödena till och från tävlingarna att vara den största säkerhetsfrågan.

– Det är mycket folk på begränsad yta som inte är byggd för så här många besökare. Men egentligen är den stora frågan logistiken och där har hela organisationen gjort ett jättearbete, säger Johan Lenjesson, säkerhetsansvarig, till UT.

– Var ute i god tid, kör lugnt, planera efter väder, håll avstånden, råder Lejnesson tillsammans med Johan Bolsing, polisinsatschef polisområde Älvsborg.

Många hejade på åkarna ut med spåren 2017.

Foto Marcus Andersson