Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blennow diskad från hela O-ringen efter miss – liksom Hagströms konkurrent

Medan onsdagen var en vilodag för de flesta på O-ringen, sprang elitklassen sprint i centrala Norrköping. För två av Falköpingsbekantingarna handlade en del om missade kontroller.

För alla utom eliten var onsdagen i O-ringen-veckan tävlingsfri. Men för de allra bästa var det alltså uppgörelse i sprintorientering inne i centrala Norrköping.

För dem som ligger bra i O-ringens totalställning var det nödvändigt att hålla igen tempot något för att inte riskera en felstämpling eller överhoppad kontroll.

Trots detta fick Vilma Blennow se sig diskvalificerad från hela O-ringen på grund av just en överhoppad kontroll. Det är lätt hänt i hög fart, men just på O-ringen är det ett dyrköpt misstag.

Alva Sonesson fortsätte att springa stabilt och tog en delad fjärdeplats i den stekande hettan.

Sara Hagström gjorde detsamma och med en niondeplats på denna sprintetapp säkrade hon sin position som tvåa i totalen efter Tove Alexandersson som vann också onsdagens etapp.

Rutinerade Ann-Margrete Hausken såg ett tag ut att ta ett grepp om andraplatsen med en topplacering på onsdagen, men också hon hoppade över en kontroll och är nu ute ur sammandraget.