Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blennows junior-VM flyttas

Nyligen berättade vi att Ellen Blennow från Falköping blivit uttagen att köra junior-VM i skidorientering. Men tävlingarna kommer inte att avgöras i Lettland som det var planerat – utan har blivit flyttade till Sverige.

Det är totalt tre stora skidorienteringstävlingar – världscupens första omgång, junior-VM och ungdoms-EM – som flyttas på grund av snöbrist i lettiska Madona. Det meddelar Svenska orienteringsförbundet i ett pressutskick.

I stället blir det Vindeln, fem mil nordväst om Umeå, där SM-tävlingar ska arrangeras i slutet av februari, som tar över värdskapet.

Aktuella tävlingsdatum är 22-26 februari och för arrangemanget svarar Umeå Orienteringsklubb och SK Björnen, Vindeln.

– Vi kommer att kunna bjuda på bra och utslagsgivande terräng med blandad kupering från flack tallhed till rejäla backar kring sandåsarna kring Abborrtjärn, säger Pär Norén, ansvarig för det spårsystem som ska köras.

Från början skulle JVM ha ägt rum mellan den 1-10 februari.