Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixtbeskedet: Falköping inför distansundervisning för flera elever

Falköpings kommun inför distansundervisning för alla elever på högstadiet och Ållebergsgymnasiet nästa vecka, meddelar kommunen sent på söndagen.

Klockan var nästan halv nio på söndagskvällen när Falköpings kommun skickade ut ett pressmeddelande om att alla elever på högstadiet och Ållebergsgymnasiet nästa vecka ska plugga på distans.

Detta efter att skolorna i Västra Götalandsregionen fått en rekommendation från smittskyddet, berättar skolchefen Karina Bronell.

– Det blir lite ryckigt. Vi fick ett sent meddelande, ungefär vid 17.30, från smittskyddet. Vi har haft fullt upp med att förbereda de inblandade.

Vad beror rekommendationen på?

– Antagligen är man orolig över att folk har rört sig i andra områden nu, så man känner kanske att eleverna ska stanna hemma en vecka. Men det är bara mina spekulationer, säger Karina Bronell.

Beslutet om distansundervisning gäller alltså än så länge enbart under nästa vecka, den 22 till 26 februari.