Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boksläpp på hemvändardagen i Vättak

På söndag är det inte bara Hemvändardag i Vättaksgården utan man firar även att kyrkan fyller 300 år. Dessutom släpps Vättaksboken.

Man börjar på förmiddagen med en annorlunda och medeltida gudstjänst. Hur det går får endast de som närvarar veta, ty präst är Mats Löwing och då kan ju vad som helst hända. Förmodligen predikar han inte på latin, däremot är det utlovat medeltida musik och där hjälper Agneta Jungergård och Magnus Hedström till.

Lunch till självkostnadspris finns att tillgå och föreningen har fått låna kommunens stora tält på 30 gånger nio meter så folk ska nog få plats. Efter lunchen blir det utflykt och rundvandring kring Gimmene Herrgård där bland annat smedjan är öppen. Dit åker man i en buss, samtidigt är det kyrkogårdsvandring med Käthe Nilsson och Birger Karlsson.

Tre olika filmer

Efter kyrkkaffet så byter man så att de som gått vandringen kan åka med bussen till Gimmene. Om man nu händelsevis inte skulle vilja delta i någon a vandringarna så kan man helt stillsamt sitta och kolla på tre olika filmer som kommer att rulla hela dagen. Eller så kan man umgås och bara ha det mysigt.

Allt detta berättade Christer Berg och Käthe Nilsson för tidningen vid ett besök i tisdags.

–Detta ingår i ett leaderprojekt som tar slut i höst, fast detta är ändå nästan som en final, tillägger Christer.

På eftermiddagen kommer det att vara lekaktiviteter för barnen under en och en halv timme.

Boksläpp

–Men vi får inte glömma den stora grejen som händer, säger Christer, våran bok om Vättak kommer att släppas och finnas till salu på söndag.

Även boken om Gimmene kommer att finnas, då den efter slutförsäljning tryckts upp i en ny upplaga.

Mycket roligt finns det att göra i och omkring Vättaksgården på söndag alltså.