En lördagskväll i september hörde L. Arzumand och hans kollega hur ägaren från butiken intill ropade på arabiska utanför.

– Jag förstår inte arabiska, men min kollega gick ut för att se om han kunde hjälpa till. Jag höll ett öga på gatan utanför, medan jag jobbade, och efter en knapp minut blev jag orolig för min kollega och sprang ut, berättar L. Arzumand.

Han såg två maskerade rånare som sprang och kollegan ropade "Ta dem!". Den ene ramlade vid ett staket på andra sidan gatan och L. Arzumand sprang fram och försökte hålla fast honom.

– Jag såg att han hade en kniv, och han knuffade ner mig på marken. Men jag lurade honom. Jag tittade bakom honom och sa "Ta honom!", fast det inte stod någon där. Då vände han sig om, berättar L. Arzumand.

Han tog tag i den ryggsäck som rånaren hade på sig, tog ifrån honom kniven och höll fast honom.

– Då kom flera studenter och andra fram och hjälpte mig tills polisen kom. Det gick så snabbt, jag hann inte ens tänka.

Det var mycket folk i pizzerian och när L. Arzumand sprang ut hade han ugnen full med pizzor.

– Jag sa till de andra att hålla fast rånaren medan jag sprang in och serverade pizzorna, sen gick jag tillbaka ut.

De övriga som jobbade i restaurangens kök längre in i lokalen, märkte inget och visste inte vad som hade hänt innan det var över.

Trots att rånarna var ganska långa och stora, var L. Arzumand aldrig rädd.

– Det är vår skyldighet att hjälpa till när det händer något, och jag vill inte att det ska hända såna saker här. Men det var bra att de inte hade pistol.