Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra projekt får mer pengar

Skövde kommun bidrar med 285 000 kronor till projektet Visit Hornborgasjön för innevarande år. Pengarna ska tas från kommunstyrelsens utvecklingsmedel.

Visit Hornborgasjön startade som ett gemensamt projekt mellan Falköping, Skara och Skövde 2015 och kördes inledningsvis över tre år. Därefter har man fortsatt även under 2018 och ambitionen är att ett nytt, treårigt avtal ska slutas senare i höst.

Att Skövde kommun skulle bidra med pengar även för 2018 har varit klart redan tidigare. Nu har man även tagit det formella beslutet om finansiering i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M) konstaterar att det var ett givet beslut att ta, då projektet hittills varit mycket lyckat.

Enligt siffror som tagits fram ger turisternas besök och konsumtion under transäsongen en omsättning på runt 53 miljoner kronor i de tre kommunerna, vilket är en ökning på drygt 50 procent jämfört med 2014.

– Samarbetet börjar bära frukt, det har vi redan konstaterat. Och var för sig hade vi inte uppnått det här, det visar att samarbetet mellan oss kommuner är viktigt och att vi blir starkare tillsammans, säger Katarina Jonsson.

Pengarna som nu ska tillföras är specifikt inriktade mot en koordinatorstjänst. I övrigt får Visit Hornborgasjön även medel från Leaderprogrammet, som får sin finansiering från EU.

Och det kommer alltså mer.

– 2018 blev ett mellanår då man inte hade kommit fram exakt till hur fortsättningen skulle se ut. Nu finns det en plan som vi ska ta ställning till om en månad. Då blir framtiden för projektet mer tydligt, säger Katarina Jonsson.

Beslutet fattades av ett enigt ksau och ska nu upp i kommunstyrelsen för godkännande.