Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra spel av Falans tjejer

Falans yngre tjejer gjorde bra ifrån sig vid Kinnekulleblixten. Ellie, Alma och Ida gick alla till slutspel. Bäst gick det för Ellie Sjöström som blev tvåa i U13-klassen.

Ellie Sjöström vann lätt sin första match i poolen med 21–1, 21–7 mot Isabelle Örtengren, Göteborg. Därefter fick hon möta slutsegraren Tuva Leijon, Tibro. Ellie var nära i första set, men förlorade matchen med 19–21, 14–21. Hon gick till slutspel som pool-tvåa.

Alma Lundkvist och Ida Trygg hamnade båda i samma pool med fyra tjejer. Båda vann två matcher och fick sedan mötas i pool-final. Alma vann mot Ida i en jämn match som slutade 21–18, 21-17.

I den ena semifinalen förlorade Ida mot Tuva Lejon, Tibro med 5-21, 6–21.

I den andra semifinalen möttes Ellie och Alma. Det blev en tuff och välspelad match, där Ellie till slut vann med 16–21, 21–10, 21–17.

I finalen fick Ellie återigen möta Tuva från Tibro. Även den här gången var det jämt men Tuva var starkast och vann matchen och därmed hela turneringen.

LÄS OCKSÅ: Emma Klarson till MDA-final i Halmstad

LÄS MER: Falan i topp i division 2: "Bästa placeringen genom tiderna för klubben"