Det var grannar till den drabbade lägenheten som larmade om en brand vid klockan 05:30 på tisdagsmorgonen. Räddningsstyrkor från Vara och Nossebro och insatsledare från Lidköping arbetade på platsen under morgonen. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad, och enligt insatsledare på plats slog det öppna lågor från lägenhetens fönster.

 Branden är under kontroll och den har inte spridit sig till andra lägenheter i radhuslängan, sa Mikael Bengtsson insatsledare vid räddningstjänsten efter flera timmars räddningsarbete.

Boende i radhuslängan uttryckte en stor tacksamhet gentemot grannarna som hade slagit larm och de iakttog sedan från gatan medan räddningstjänsten och polisen arbetade.

Senare gick Per Larsson, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen, ut med att en avliden man i 50-årsåldern anträffats i lägenheten.

Mattias Vingård Hellgren, jourhavande förundersökningsledare hos polisen, hade inte mycket information att gå ut med senare under dagen.

Det är avspärrat nu och man kommer att göra en teknisk undersökning under morgondagen, för att ta reda på vad som kan ha orsakat branden, sa Mattias.

Den tekniska undersökningen ska alltså genomföras först imorgon, onsdag.

Nej, man har inte hittat något som tyder på det.

Rubriceringen är än så länge mordbrand, vilket är vanligt i ett tidigt skede.