Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carina Bergfeldt får sin egna talkshow: ”Det blir ju inte tyngre än så”

Journalisten och utrikeskorrespondenten Carina Bergfeldt, som har rötterna i Skaraborg, får nu en egen talkshow på SVT.
– Jag är så vansinnigt glad. Och en smula skräckslagen. Att ansvara för fredagskvällar kl 21, det blir ju inte tyngre än så, säger Carina Bergfeldt i ett pressmeddelande.

Hon är utrikeskorrespondent, författare, dokumentärfilmare, flerfaldigt prisbelönt journalist och hedersdoktor. Nu kan hon också lägga talkshow-värd till sin lista, ett uppdrag hon med spänning ser fram emot.

– Det bästa jag vet är när människor öppnar upp och vågar visa vilka de är. Det är den sortens berättelser som jag nosat efter under hela min karriär. Min talkshow blir en 2.0-version av det, säger hon i ett pressmeddelande.

Förslaget att Carina Bergfeldt skulle passa som talkshowvärd kommer från självaste Skavlan, som ska vara föräldraledig nästa år. I sina sociala medier berättar Carina Bergfeldt att Fredrik Skavlan och hans tv-team föreslog henne som ny talkshowvärd på fredagar medan Skavlan är ledig.

Hon kommer att ta sin stora följarskara på sociala medier till hjälp när hon ska planera det nya programmet.

Carina Bergfeldt har en stor följarskara på sociala medier, ett gäng på närmare 100 000 personer.

– Vi har mycket kvar att finslipa och jag planerar att bolla idéer med mina följare, de är fantastiska och deras respons otrolig. Som när jag skrev ett inlägg om min korkade amningshjärna och bad om exempel för att känna mig mindre ensam, och fick 1000 hejdlösa kommentarer.

Carina Bergfeldts talkshow kommer att sändas på fredagskvällar, med start i januari 2021. Innan dess kommer hon att rapportera från den amerikanska valrörelsen på SVT, från och med oktober. Sedan årsskiftet har Carina Bergfeldt varit föräldraledig.