Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cellprovtagningar flyttas på framtiden

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Som en följd av coronakrisen ställs alla cellprov på Västra Götalandsregionens barnmorskemottagningar in från den 26 mars och tills vidare.

Från och med den 26:e mars görs inte längre några cellprovtagningar på Västra Götalandsregionens barnmorskemottagningar uppger regionen i ett pressmeddelande.

Anledningen är ett behov av att prioritera och omfördela resurser på mottagningarna på grund av den pågående coronapandemin.

Förändringen gäller tills vidare, och den som fått sin tid avbokad kommer att få en ny kallelse längre fram uppges det i pressmeddelandet.

– Det handlar om en medicinsk prioritering. I och med att cellprov görs med flera års intervaller så är det en behandling som vi kan skjuta lite på, till skillnad från till exempel graviditetsövervakning, säger Maria Gjertsen, tf regionområdeschef för Västra Götalandsregionens barnmorskemottagningar i pressmeddelandet.