Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlies teater bjuder in till mordgåta

I mellandagarna är det dags för ännu en premiär för Charlies teater i Skara. Den här gången blir det en klassisk pusseldeckare - "Mord är lätt" som bygger på en bok av deckardrottningen Agatha Christie.

En förvirrad gammal dam. Det är ungefär så Luke Fitzgerald tänker om miss Pinkerton. Hon dyker på honom där på stationen och berättar om den oro hon känner för sin hemby. Flera märkliga dödsfall har inträffat, och miss Pinkerton är övertygad om att en mördare går lös.

Fitzgerald tar ingen särskild notis om den gamla damens grubblerier -inte förrän han får veta att hon har avlidit under märkliga omständigheter.

Vad är det egentligen som pågår i den lilla engelska byn?

Det är upptakten till ”Mord är lätt”. Charlies Teater i Skara har förvandlat den klassiska deckaren till en scenisk version med urpremiär den 28 december.

–Vem är det som är skyldig? Givetvis hoppas vi att publiken in i det sista inte riktigt kan lista ut hur det ligger till, säger regissör Johanna Ström i ett pressmeddelande.

Föreställningen som ges på Skara Skolscen, spelas till och med den 6 januari.