Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coronadödstal i Storbritannien nära 5 000

STORBRITANNIEN

Dödstalet i Storbritannien har stigit med 621 fall enligt uppgifter på söndagen. Därmed har enligt hälsodepartementet 4 934 dödsfall med koppling till covid-19 bekräftats.

Antalet som bekräftats smittade uppgick på söndagsmorgonen till närmare 48 000 sedan drygt 195 000 provtagningar gjorts.

Hälsominister Matt Hancock sade att striktare regler om utomhusvistelser kan införas om inte de restriktioner som införts följs. Hancock, som själv är smittad av coronaviruset, sade att "det är emot reglerna" att sola sig på allmänna platser, och att man utsätter andra för livsfara. Uttalandet gjordes i en intervju med mediebolaget Sky news.

Senare sade Hancock till brittiska BBC att de flesta i Storbritannien följer reglerna om att bara lämna hemmet för att handla nödvändiga varor och medicin, och att motionera en gång om dagen.

"Det är ganska otroligt" att en minoritet inte följer uppmaningarna, sade han.