Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dåliga föremål som förstör vår framtid

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Klimatet ligger på sin absoluta sämsta nivå just nu. Nu kanske ni tänker a, men vad gör det om jag försöker att sluta skräpa ner i miljön eller slutar att åka bil och tar bussen eller tåget istället. Jo, det gör rätt så mycket eller det blir ju en bra början isåfall.

Det är kanske inte så stort ifall att du köper en plastburk, men själva problemet är vart du lägger plastburken eller om det är bra eller dålig plast. Det här med bra eller dålig plast innebär att bra plast arter kan återvinnas upp till 7 gånger eller till och med 100 000 000 000 gånger, men dålig plast kanske bara kan återvinnas 1 gång eller inte alls.

Ekologiskt eller iallafall närodlat kan också vara viktigt, t.ex du köper en oekologisk tomat från Spanien, vill du verkligen äta en tomat som har fraktats ända från Spanien till Sverige med lastbil och har en massa gifter i sig. Så tänk på det alla vuxna, era barn ska leva i det som du har skräpat ner och samma sak till alla er ungdomar (barn) ni ska leva i det som ni har skräpat ner.

GÖR NÅGOT!!!!!!

Tindra Jonsson Kinnander, 11 år

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel