Det var för ett par veckor sedan som Niclas och Tomas Blomqvist och de andra på Matöppet fick ett glatt och överraskande besked. Det var deras överordnade på ATG, Kim Andersson, som ringde och gratulerade till att ha vunnit en VIP-helg i samband med Elitloppet i Stockholm.

Vi visste att vi var med i en tävling om att sälja flest andelsspel på travet, men det var inget vi tänkt så noga på, så det här var en riktig överraskning, berättar Niclas Blomqvist.

Det handlar om att öka omsättningen på andelsspelet på V75. Under senaste året har Matöppet fördubblat sitt andelsspel och var med det näst bäst i sin kategori i hela landet. Det är allt från affärer till livsmedelsjättar som är ombud för ATG i den kategorin.

Vi har fått in en hel del stora vinster på andelsspelen under året och då är det fler som vill vara med, förklarar Niclas.

Faktum är att lyftet kom precis för ett år sedan under elitloppshelgen.

Då satte vi ett system som gav 70 000 kronor per andel. Sedan har det rullat på. Nu har vi haft en period där det gått lite trögare. Men det vänder, stora system ger alltid utdelning i längden, konstaterar Tomas Blomqvist.

Det är storebror Tomas som är den som läser på, analyserar och värderar när det ska tas ut system.

Men Jan "Nan" Andersson drar ett jäkla lass på vårt största system och jag lyssnar alltid på vad andra insatta kunder har att säga när de besöker butiken, förklarar systemkonstruktören.

Under fredagen åker bröderna Blomqvist till Stockholm för att ta in på hotell. Sedan väntar långa härliga dagar på Solvalla späckade med travsport i världsklass. De har platser i VIP-tältet på andra våningen bland alla höjdare och övriga pristagare i tävlingen. Och det är en liten exklusiv skara.

Vi ska även hinna med besök i Hästsportens hus och på lördagskvällen bjuds det på stor galamiddag.

Det är två laddade tidaholmare som ser fram emot travhelgen och att förhoppningsvis "casha in lite flis" i samband med tävlingarna.

Förhoppningsvis går det lika bra på andelsspelen i år. Kanske får vi lite extra bra tips när vi är på plats?

Bröderna "bjussar" på ett system till våra läsare.

Jag tror Wild Honey är en säker spik på lördagens V75. Och sedan tror jag Delicious U.S. tar hem Elitloppet på söndag, slår Tomas Blomqvist fast.