Jag blir förbannad över att unga idag behöver leva på nåder för att arbetsgivare inte vill ha riktiga anställningar. Idag är över 250 000 människor i Sverige behovs- eller timanställda. Och tro inte att de flesta vill ha det så! Vem skulle självmant välja att leva sitt liv i ständig beredskap för att få livet att gå ihop? Att behöva sova med mobilen under kudden för att kunna hugga först på ett jobb-sms, eller behöva ägna hela sin vakna tid åt att jaga timmar? Aldrig våga tacka nej till ett pass, eftersom man inte vet när nästa chans att jobba kommer.

Detta var inte möjligt i Sverige innan anställningsformen allmän visstid infördes av Moderaterna senaste gången de satt vid makten. De lovade guld och gröna skogar, och slog dövörat till när varningar kom från andra partier och facket.

Och se nu vart vi är idag – otrygga anställningar blir bara vanligare. De unga idag tror att villkoren alltid har sett ut så här på arbetsmarknaden! Inga rättigheter och ingen kontroll. Korta påhugg med kort varsel och fritiden förvandlas till en evig jakt på timmar.

Därför hoppas jag verkligen att Socialdemokraterna får möjlighet att genomföra det de lovar. Att avskaffa allmän visstid, att 90 procent av de anställda i offentlig sektor är fastanställda och att i Sverige ska kollektivavtalen bestämma lönerna, inte moderatpolitiker.

För mig är det viktigaste i valet att politikerna ska jobba för att vi ska ha det bra på jobbet och att satsa på vården och skolan. Därför kommer jag rösta på Socialdemokraterna.

Ann-Christin Hellman, ordförande för LO-Facken i Skara