Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: En självklar lösning för Odensberg

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Riv upp beslutet att renovera Ranliden, överför pengarna för att renovera skolan i Odensberg. Det är en självklar lösning, anser skribenterna.

Den 15 maj 2020 presenterade FT kommunens olika förslag till att lösa den utslitna Odensbergsskolans framtida utformning. Föga överraskande är del av skolan i så dåligt skick att rivning måste ske. Att ersätta riven med motsvarande ny visar sig bli dyrt då det kräver en investering på 78 miljner kronor. Pengar som inte finns. Behovet ryms inte heller inom kommunens maximala investeringsvolym på 1,7 miljarder kronor. I stället får man hyra ett modulsystem med möjlighet att köpa loss i framtiden.

Nu har det uppenbarat sig en enastående möjlighet . Kostnader för återbyggnad av Odensbergsskolan har beräknats till 78 miljoner kronor.

Ranlidenprojektet har en budget på 81 miljoner kronor. Den självklara lösningen är att Ranlidenprojektet rivs upp och pengarna överförs till skolan i Odensberg.

Allt för elevernas och kommunens bästa.

Närboende i Gamla Stan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel