Situationen med coronasmittan är mycket allvarlig.

Vi i SD Falköping vill att vår kommun agerar i tid och gör mer för att förhindra smittspridningen.

Vi följer svenska nyheter, och samtidig kollar vi andras länders nyheter. Där tas smitta på mycket, mycket större allvar. Inget land vill riskera att hamna i samma mardrömsscenario som utspelas i Lombardiet just nu.

När till och med en professor med 30-årig erfarenhet i virusforskning, Cecilia Söderberg-Nauclér i Rapport uttalar att vi är chanslösa med dagens åtgärder är det dags att tänka efter. Åtgärder som Folkhälsomyndigheten förespråkar är enligt många otillräckliga. Det är den myndigheten som hade så många gånga fel i att förutse dagens utveckling.

Ledningen i Falköpings kommun lutar sig på rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten med Anders Tegnell i spetsen.

Vi tycker inte att det är tillräcklig. Vi tycker inte att det är klokt.

Vi vill se att Falköpings kommun skall göra allt för att begränsa smittan. Det krävs att begränsa möten mellan människor. Stänga skolor, förskolor och gymnasiet.

Kommunen skall ordna dagverksamhet för de föräldrar som har samhällsviktiga funktionen. Att stänga alla andra mötesplatser i kommunen är också självklart.

Vi hoppas att styrande i Falköping inser allvaret och gör allt för att skydda våra invånare så mycket så möjligt. Vi vill inte att ordet ”triage” kommer vara vanlig på våra sjukhus.

”Triage” betyder sortering av patienter, de som får vård och de som inte får. Den fruktansvärda situationen råder nu i Italien.

Vi vill, till varje pris, göra allt för att vi inte hamnar i samma mardrömsliknande scenario.

Vi vill att Falköpings kommun agerar nu. Vi har inte tid att vänta.

SD fullmäktigegrupp i Falköping

gm Milada Wurm