Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det blir humor, skratt och mycket wow – allt till levande musik”

Den 15 september på Vrickade Teatern i Härjevad kommer en världspremiär att äga rum. Då är det dags för Väschöötarevyn – en föreställning med skrattgaranti. – Att de får skratta kan jag betala moms på, till och med. Det är jag helt övertygad om, säger Joakim "Jecko" Assarsson.

Bakom den här helt nya revyn står Joakim Assarsson och Karin Odermatt som nog är mer kända som underhållningsduon Jecko och Jessie.

– Jag kommer inte själv från revyvärlden men har alltid haft stor kärlek till Nils Poppe som var min största idol som liten. Vi hade haft tankar på en revy även innan men känt att vi inte riktigt haft fötter att stå på i revyvärlden, berättar Joakim.

Men när duon fick ta emot Tôrpapriset 2017 så hittade de också sina fötter.

De kom då i kontakt med Andreas Ljung och Mikael Ullberg som är två rutinerade revyherrar. Den kontakten har nu mynnat ut i Väschöötarevyn som de fyra just nu håller på och jobbar hårt med.

– Det går bra. Vi har precis haft vårt tredje produktionsmöte. Och redan efter vårt första möte ihop så kände jag att det här kommer att bli en jäkligt rolig föreställning. Så det är målet, säger Joakim.

Det kommer att bli en nummerrevy med levande musik till – framförd av en orkester ledd av Johan Silverhjelm.

– Vi har hållit på med revy sedan 2008 och har ett arkiv med nummer som vi nu har rotat i. Eftersom det här är första året så har vi inte hunnit skriva så mycket nytt så vi har plockat fram några ur arkivet, berättar Andreas.

Och enligt Joakim så är det riktigt bra grejor som Andreas och Mikael har hittat när de har rotat i sitt arkiv.

– Jag visste ju redan om att de var bra men när vi har gått igenom vad de har gjort så fattade jag att de är bättre än vad jag visste. Jag har jobbat med Galenskaparna tidigare vilket var en riktigt stor grej för mig. Då blev jag helt begeistrad över hur de skrev sina texter och samma känsla fick jag nu när jag satt med det här.

Båda Andreas och Mikael ser lite tagna ut efter den jämförelsen. Andreas hämtar sig fortast:

– Se nu till att du skriver med det.

Väschöötarevyn kommer att ha premiär den 15 september och sedan väntar sex föreställningar. Skådespelsplatsen är Vrickade Teatern i Härjevad – en gammal lada som Joakim och Karin har byggt om till en fantastisk och intim teater med plats för drygt 200 gäster.

– Vi siktar förstås på fullsatt varje gång. Det är då det är som roligast också, säger Joakim.

Och vad kan publiken förvänta sig av Väschöötarevyn?

– Att de får skratta. Det kan jag betala moms på, till och med. Det är jag helt övertygad om, säger Joakim.

– Det blir humor, skratt och mycket wow – och allting till levande musik, lägger Mikael till.

Det har gått snabbt från tanke till revy för det här gänget. Och kanske är det starten på något som kommer att leva länge.

– Jag hoppas verkligen att det blir en tradition. Det finns en teater här och vi vill ju förstås fylla den, säger Karin.

Och första chansen att göra det blir alltså den 15 september då Väschöötarevyn har världspremiär på Vrickade Teatern i Härjevad.

– Så skippa teven en kväll och ge livet en chans, säger Joakim.